Hantera EDI-transaktioner

Denna rutin fungerar som ett "kontrolltorn" för EDIStängd EDI är en förkortning av Electronic Data Interchange. EDI handlar om att utbyta elektroniska affärsdokument med sina affärspartners, t.ex. kunder och leverantörer. Begreppet EDI är ganska brett och diffust och kan många gånger användas om alla typer av dokument som man skickar elektroniskt, även om det kanske är frågan om PDF-filer via e-post eller att publicera affärsdokument på en webbsida. Det vi menar med EDI och vad man traditionellt brukar mena med EDI är strukturerade affärsdokument, som följer givna standarder, som man skickar eller tar emot elektroniskt och som sammanställs och tolkas automatiskt av och integrerat med kundens/leverantörens affärssystem. och ger överblick över EDI affärstransaktioner och körningar av EDI-kanaler. Det är en central rutin för användare av EDI när det gäller felhantering och godkännande av dessa transaktioner.

Det är en listrutin så att du kan selektera fram affärstransaktioner utifrån olika begrepp. När du tagit fram listan med EDI affärstransaktionerna kan du övervaka dem. Du kan också godkänna de importtransaktioner som är inställda att godkännas manuellt.

Efter import av affärstransaktioner kan du se information i detalj för varje affärstransaktion på respektive flik. T.ex. på fliken Kundorder visas information från orderhuvud och orderrader på varje importerad kundorder.

Du övervakar också körningar av EDI-kanaler för att se om en kanal "lever" och hur den senaste körningen gick, om den gick bra eller om något blev fel, t.ex. misslyckades med att ansluta till källan eller målet. En körning är också en spårbarhet för EDI affärstransaktionen, dvs. du kan ta reda på från vilken körning en viss transaktion uppstod och vilka andra transaktioner som också uppstått från samma körning. Via körningen kan du också få reda på vad som triggat den, om det var en schemalagd körning eller manuellt startad körning, och vem som då startade den.

Boxar med orderrader, artiklar och avrop går att ta loss med knappen Flytande (Ctrl + U) till ett flytande fönster, som går att ändra storlek på för att göra det mer överskådligt och t.ex. kunna flytta fönstret till en annan skärm.